top of page

Predans

Houdt uw kind van dansen en bewegen?

Het doel van deze lessen is om via spel en muziek kinderen het plezier van bewegen en dansen te laten ervaren. Op hun favoriete muziek worden de kleuters gestimuleerd om hun muzikaliteit, expressie en bewegingsmogelijkheden te ontwikkelen. 

​Dankzij onze ervaren lesgevers, zal uw kind zich meteen op zijn/haar plaats voelen.

Jazzkids

In deze lessen wordt er overgegaan naar een meer dansante vorming.  Niet alleen de ritmische en muzische vorming worden verbeterd, maar ook de technische bedrevenheid. Hier wordt de basistechniek van de dans aangeleerd.

 

Jazzdans

Jazzdans is een bewegingsvorm geïnspireerd door de hedendaagse muziek.  Funk, Hip-Hop, R&B, Soul, jazz hebben de authentieke jazzdans nieuwe impulsen gegeven.

Een Jazzdansles bestaat uit twee delen: in het eerste deel worden de technieken aangeleerd en ingeoefend waardoor men een technisch vaardiger danser wordt.

In het tweede deel wordt de techniek toegepast in diverse danscombinaties.

 

Showdance

In deze lessen staan vooral expressie, persoonlijkheid en showgehalte centraal. Invloeden uit verschillende dansstijlen (Jazzdance, streetdance, hiphop.... .) komen aan bod. Daarnaast wordt ook gewerkt aan technische elementen, die vooral gebaseerd zijn op de techniek uit Jazzlessen.

Dit is de selectie van de beste dansers en danseressen.

Ze verzorgen tevens demonstraties en optredens.

Girly

Girly is een stijlvolle, vrouwelijke hip hop geïnspireerd door moderne Jazzdance, Vogueing, Waacking en Streetdance. Met de nadruk op vrouwelijke moves en expressie.

Dans je graag op de hedendaagse artiesten zoals Beyoncé, Ariana Grande en dergelijke, .. dan is deze les helemaal iets voor jou!

Ballet

De klassieke danstechniek wordt aangeleerd door middel van oefeningen aan de barre, au milieu en dansvariaties.Hierbij staan naast de dansbeleving, lichaamscontrole, elegantie,  discipline en lenigheid centraal in deze les. In de balletles worden technieken aangeleerd die voor elke andere dansdiscipline een goede basis vormen. We leren de correcte posities, benamingen en bouwen hier op verder.

 

Pointes

In de lessen pointes krijgen de leerlingen een klassieke dansles, waarbij ze op hun tenen staan en dansen door middel van spitzen. Men wil het idee creëren van zweven in de ruimte. Deze dansvorm versterkt de voeten en knieën maar bevordert o.a. ook de controle over de lichaamshouding, het evenwicht, ....  Als je deze dansvorm wil dansen, is het een vereiste om ook een klassieke dansles te volgen. De leerlingen moeten reeds over een goede klassieke basis bezitten om zo deze dansvorm tot uiting te kunnen brengen.

Voor velen is het begin een gevreesde ervaring, maar mits doorzettingsvermogen bereikt men het mooie klassieke ballet op pointes.

 

Hip Hop

Hip-hop is een energieke, rythmische dansstijl met veel voetenwerk, heupbewegingen en grondstukken. Zowel soepel bewegen, controle over het lichaam en gevoel voor muziek zijn belangrijk. In deze les komen verschillende hip hopstijlen aan bod zoals popping, locking, new style, ragga, house dance, ... .

Hedendaagse dans

Hedendaagse dans is een brede term die gebruikt wordt voor dansvormen die ontwikkeld zijn uit de klassieke dans naar de moderne dans. In de hedendaagse les wordt gewerkt met floorwork techniek, moderne danstechnieken en improvisatie.

G-dans

Hou je van dansen? Maar vind je door je lichte of matige mentale beperking je plekje niet in een reguliere dansgroep? Dan is de G-dans iets voor jou!

Het hoofddoel tijdens deze les is plezier beleven. We maken kennis met verschillende soorten muziek, leren bewegen op ritme en gevoel en betrekken hierbij onze emoties. Het exploreren van onze individuele mogelijkheden staat centraal, we bouwen aan een sterk zelfvertrouwen en maken van elke les een groot feest.

bottom of page